La residència d'Agramunt tenia tots els permisos en regla, però ara no es podria obrir

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha obert una investigació d'ofici sobre les circumstàncies de la tragèdia

RedaccióActualitzat

La residència de la tercera edat Ribera del Sió d'Agramunt, on la matinada de dimarts han mort ofegades quatre àvies residents, es va obrir el 2002 i tenia tots els permisos en regla, a pesar que està construïda en zona inundable. A més, les habitacions on han mort les àvies són semisoterrades, amb el sòl per sota del nivell del carrer. Un cop s'ha desbordat el riu Sió, a dins d'aquestes habitacions l'aigua ha arribat a un nivell de dos metres i mig d'alçada.

L'any 2006 va canviar la normativa, de manera que per a les noves construccions s'exigeix un informe de l'ACA, l'Agència Catalana de l'Aigua o de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre que certifiqui que és segur construir-hi. La residència d'Agramunt, just al costat del riu Sió, estava en zona inundable, però llavors no calia aquest permís. Abans del canvi de normativa, la valoració de si l'edificació era segura o no l'havia de fer l'Ajuntament. Pel que sembla, els responsables municipals d'Agramunt no van veure cap problema a construir aquestes habitacions semisoterrades ni que es destinessin a dormitoris.

El síndic ha obert una investigació

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha dit aquest dimarts a la tarda que ha obert una investigació d'ofici per aclarir les circumstàncies de la mort de les quatre dones. Entre altres diligències, Ribó ha demanat informació sobre els sistemes d'emergència de la residència i també ha preguntat si abans de construir el centre s'havien calculat les avingudes.

"Ens toca a nosaltres, molt més enllà de la investigació judicial, analitzar els comportaments administratius de tots els que puguin haver estat implicats."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut