Washington

La Reserva Federal nord-americana rebaixa un quart de punt el tipus d'interès primari

La Reserva Federal del Estats Units ha anunciat dues mesures d'emergència per protegir l'economia. La primera és una rebaixa del tipus d'interès per als bancs comercials, que s'ha situat al 3,25%, i la segona, una mesura de préstecs a curt termini per als grans bancs d'inversió. La mesura tindrà una durada de sis mesos. D'aquesta manera la Reserva Federal pretén augmentar la liquiditat del mercat i promoure'n el funcionament ordenat, dos factors considerats essencials per impulsar el creixement econòmic.

Actualitzat

En el seu intent de trobar la manera de pal·liar el mal moment financer que s'està vivint als Estats Units, la Reserva Federal nord-americana ha rebaixat un quart de punt el tipus d'interès primari, el que regeix els préstecs del banc central cap als bancs comercials. La mesura pretén facilitar als bancs oferir préstecs a particulars i empreses rebaixant els interessos que aquest ha de pagar a la Reserva.

La taxa se situa al 3,25%. Aquesta mesura és un nou pas de la FED després de les baixades dels tipus i les ja habituals injeccions de capital als mercats financers. L'última, fa cinc dies en col·laboració amb el Banc Central Europeu, que fa mans i mànigues perquè les conseqüències de la crisi no arribin definitivament a Europa.

A més a més, la Reserva també ha aprovat una mesura temporal per als grans bancs d'inversions amb la finalitat d'assegurar-los els préstecs a curt termini. La mesura entra en vigor de manera immediata i s'allargarà com a mínim mig any. La Reserva també ha ampliat el ventall de possibilitats de garanties per als préstecs, el període màxim de devolució del qual s'ha allargat dels 30 als 90 dies.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut