Washington

La Reserva Federal dels EUA manté els tipus d'interès al 5,25%

La Reserva Federal dels EUA ha mantingut els tipus d'interès en el 5,25%, en una decisió àmpliament prevista pels mercats que marca la tercera reunió consecutiva sense canvis en la política monetària. Els analistes han indicat que els creixents senyals de desacceleració econòmica han pesat en la decisió de la Fed, tot i que la inflació segueix encara alta pels valors del Banc Central.

Actualitzat
"El creixement econòmic s'ha desaccelerat durant aquest any, en part a causa del refredament del mercat immobiliari", ha indicat la Reserva Federal en el seu comunicat. Tot i això, el Banc Central ha alertat que la inflació subjacent, que exclou els preus més volàtils de l'alimentació i l'energia, encara és elevada. L'autoritat monetària creu que és probable, però, que la inflació es moderi amb el temps, gràcies, entre altres factors, a la caiguda dels preus de l'energia i l'efecte acumulat de les alces de tipus d'interès.

La Fed va encarir el preu oficial del diner en 17 ocasions des del juny del 2004 fins al juny del 2006 en un esforç per contenir la inflació. De totes maneres, i tot i les expectatives de menors pressions sobre els preus, la Fed manté la guàrdia en alt i ha advertit que les futures actuacions dependran de com evolucionin tant la inflació com el creixement de l'economia.

Segons les últimes dades publicades al setembre, la inflació subjacent avança a un ritme interanual del 2,9%, per sobre del sostre del 2% considerat com un nivell còmode pels funcionaris de la Fed.
Anar al contingut