Escaldes-Engordany

La representació de la dona centra la nova exposició del Museu Thyssen Andorra

RedaccióActualitzat

Durant un any, els visitants del Museu Carmen Thyssen Andorra podran contemplar l'exposició "Femina Feminae. Les muses i la col·leccionista. De Piazzetta a Delaunay". Es tracta d'una selecció de 28 obres de diversos artistes europeus i americans, que plasmen en les seves obres diferents maneres de representar la figura femenina, des del segle XVIII fins a l'actualitat.

Amb la mostra també es pretén destacar el paper de Carmen Thyssen, que en les darreres dècades ha reunit una de les col·leccions privades més importants del món, ja que compta amb més de 1.300 peces.

 

 

El director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra i comissari de l'exposició, Guillermo Cervera, ha explicat que la mostra vol fer servir "la musa com un reflex de la dona i de la col·leccionista" i que es tracta d'una proposta "més madura" que les dues primeres que ha acollit aquest museu. A més, ha dit que la voluntat ha estat la d'exhibir "la part més romàntica" de la figura femenina.

Les persones que visitin l'exposició, que és la tercera que es fa en aquest museu, podran familiaritzar-se, per primer cop, amb el procés de restauració d'algunes de les peces. A les pantalles digitals que hi ha instal·lades a la pinacoteca es poden veure quatre de les pintures exposades amb llum ultraviolada o amb el reforç del bastidor, entre altres tècniques de conservació de les obres d'art.

 

Anar al contingut