Sáenz de Santamaría i De Cospedal conversant aquest dimecres de manera distesa (EFE)
Sáenz de Santamaría i De Cospedal conversant aquest dimecres de manera distesa (EFE)
Madrid

La renúncia de Pastor i De la Serna aplana el camí a Sáenz de Santamaría i Cospedal

En total hi ha set aspirants a rellevar Rajoy al capdavant del PP, un cop acabat el termini per presentar les candidatures

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres ha acabat el termini de la presentació de candidatures a les primàries del PP per rellevar Mariano Rajoy de la presidència. Seran set aspirants en total. Alguns dirigents populars ja es posicionen i l'exministre de Foment Íñigo de la Serna, que ha renunciat a la cursa, i l'extitular de Treball Fátima Báñez donen el seu suport a Soraya Sáenz de Santamaría. L'exvicepresidenta haurà de rivalitzar amb candidats com l'exministra María Dolores de Cospedal, el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, i l'exministre José Manuel García-Margallo.

A les últimes hores, el regidor del municipi valencià de la Font de la Figuera Elio Cabanes ha presentat la seva candidatura amb un projecte basat a "transformar el partit des de les bases". També hi haurà dues cares més, que són poc conegudes: José Luis Bayo, exlíder de Noves Generacions del País Valencià, i José Ramón García-Hernández, secretari de Relacions Internacionals del partit.

Ja des de l'oposició, Sáenz de Santamaría ha assistit aquest matí a la primera sessió de control al govern de Pedro Sánchez. L'exnúmero dos del govern de Rajoy ha dit que parlarà amb qui sigui per al futur del partit. De fet ha revelat que els diferents candidats conversen molt entre ells "en privat".

 

 

De la Serna ha decidit finalment no optar a la presidència i fer costat a Sáenz de Santamaría: "Faré el que estigui a la meva mà per donar suport a la seva candidatura." Ana Pastor tampoc es presentarà perquè vol continuar presidint el Congrés dels Diputats i és "una persona que compleix els seus compromisos". Pastor ha explicat que "molts militants", tant de base com també amb responsabilitats en el PP, li han demanat que aspiri a la presidència, però ha declinat aquesta possibilitat en una decisió que ha qualificat de "lliure", "voluntària" i "intel·ligent".

Hernando: "Qualsevol dels candidats és molt millor que Sánchez"

La cursa per substituir Mariano Rajoy culminarà els dies 20 i 21 del mes que ve. Per al portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, "qualsevol" dels candidats que es presenten a la presidència de la formació és "molt millor" que Pedro Sánchez. Hernando considera positiu que hi hagi tants candidats per encapçalar el partit, perquè demostra que "hi ha persones amb prou preparació per tirar endavant aquest projecte del PP."

 

 

Mariano Rajoy, mentrestant, s'ha incorporat aquest dimecres com a registrador de la propietat al despatx on té plaça, a Santa Pola, al Baix Vinalopó. Aquest matí ha assegurat que no té res més a transmetre als candidats a succeir-lo que el que ja va expressar. "Ara –assenyala– han de ser els militants els que elegeixin democràticament el seu líder." Ha afegit que torna a repetir als candidats el que ja va dir: "Jo me'n vaig, però la vida continua i el PP és un gran partit."

ARXIVAT A:
PPMariano Rajoy
Anar al contingut