Barcelona

La renda mínima garantida, principal reclamació de la Setmana de la Dignitat

Les entitats promotores de la renda mínima garantida exigeixen acció al Parlament català

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns comença la Setmana de la Dignitat, que aplega diversos actes per reivindicar una Catalunya sense atur, pobresa ni desigualtat.

Com a acte preliminar milers de persones s'han manifestat en les anomenades Marxes per la Dignitat i han encerclat les seus de Governs i Parlaments.

Una de les iniciatives que tenen relació amb les reivindicacions d'aquesta setmana és la iniciativa legislativa popular que reclama instaurar una renda mínima garantida de ciutadania. Aquesta iniciativa compta amb l'aval de més de cent vint mil firmes.

El dret a una renda mínima garantida queda recollit expressament a l'Estatut. El mes de març les entitats que promouen la renda mínima garantida van presentar una proposició de llei davant la Cambra catalana. Si es fes realitat aquesta llei, es garantiria que cap ciutadà de Catalunya visqués amb menys de 664 euros al mes.

En una entrevista al canal 3/24, el portaveu de Renda Garantida Ciutadana, Diosdado Toledano, reclama al Parlament que no dilati més la tramitació de llei perquè hi ha en joc el benestar de moltes persones.

"Si finalment el Parlament de Catalunya no fa la seva feina, nosaltres no ens aturarem. Nosaltres continuarem, anirem a organitzar una consulta ciutadana precisament amb aquest projecte de llei de participació ciutadana que s'està discutint al Parlament. No podem deixar de costat tanta gent que ho està passant malament."

Dins dels actes planificats en la Setmana de la Dignitat hi haurà una cremada simbòlica a la foguera de Sant Joan de les causes de la pobresa i la marginalitat econòmica i social. També hi ha convocades concentracions davant dels ajuntaments i de la delegació del Parlament Europeu a Barcelona. Un debat ciutadà dissabte vinent a la Plaça del Rei tancarà la Setmana de la Dignitat a Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut