El vestit de la reina d'Anglaterra, Elisabet II, durant la lectura del programa de govern s'ha comparat amb els colors d'Europa
El vestit de la reina d'Anglaterra, Elisabet II, durant la lectura del programa de govern s'ha comparat amb els colors d'Europa
Londres

La reina d'Anglaterra inaugura la legislatura del Brexit vestida amb els colors de la bandera europea

La reina d'Anglaterra, Elisabet II, ha presidit la tradicional inauguració de la legislatura al Parlament britànic amb un vestit que recorda la bandera europea. El fet ha aixecat suspicàcies perquè es tracta de la legislatura en què s'ha de negociar el Brexit.

Actualitzat

La reina d'Anglaterra tenia una cita ineludible aquest dimecres. Havia de presidir la tradicional obertura del Parlament després de les eleccions generals.

És un acte protocol·lari, molt pautat, que es repeteix anualment en la inauguració de cada curs parlamentari. La diferència amb el d'inici de legislatura és que la reina llegeix el programa de govern.

Segons qui sigui el primer ministre, el discurs tindrà un o altre to polític, però la reina mostrarà sempre la neutralitat que li pertoca i cadascú seguirà el seu paper. La cerimònia també es desenvolupa seguint un guió tan tradicional que no deixa espai a la imprevisibilitat.

Però avui hi ha hagut un detall que ha sorprès: el vestit de la reina. Si ets la cap d'un estat que ha decidit marxar d'Europa i et presentes a la inauguració de la legislatura en què s'ha de negociar la desconnexió vestida amb els colors de la bandera europea, aleshores és normal que molts se sorprenguin.

No només vestida amb els colors de la bandera, la reina també lluïa un barret blau amb set flors també blaves i un punt al centre, cadascuna de color groc. Recordava molt les estrelles de la bandera europea.

 

 

L'elecció d'aquest vestuari no ha passat desapercebuda a la xarxa. Les suspicàcies al voltant de la suposada neutralitat de la reina davant dels afers polítics han estat a l'ordre del dia.

La coneguda afició de la reina pels barrets ha fet que al llarg dels anys hi hagi hagut interpretacions al voltant dels possibles missatges que hauria volgut transmetre a través d'aquest complement, ja que no ho pot fer de manera explícita.
Anar al contingut