Cartell que anuncia l'actuació dels titellaires a Madrid
Cartell que anuncia l'actuació dels titellaires a Madrid
Madrid

La regidora de Cultura de Madrid demanarà assessorament sobre la possibilitat de retirar la denúncia contra els titellaires

RedaccióActualitzat

Els dos titellaires detinguts dissabte a Madrid per un presumpte delicte d'enaltiment del terrorisme han presentat un recurs contra l'ordre de presó dictada pel jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno. Mentrestant, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Madrid ha anunciat via Twitter que demanarà assessorament als serveis jurídics per analitzar la possibilitat de retirar la denúncia presentada pel consistori contra els titellaires.


Després de les pressions rebudes, tant a les xarxes socials com per part d'alguns regidors del seu propi grup, Ahora Madrid, la regidora Celia Mayer ha fet públic un comunicat aquesta matinada en què especifica que els fets són greus, però no vol que s'utilitzin de manera interessada.

Dissabte, l'Ajuntament de Madrid va suspendre un espectacle infantil de titelles per continguts poc apropiats, i va presentar una denúncia contra la companyia de titelles. També el govern espanyol en funcions el va denunciar per enaltiment del terrorisme, entre altres coses perquè a l'obra es representa l'apunyalament d'un policia i la violació d'una monja i fa servir un cartell on es podia llegir "Gora Alka-ETA", en rerefrència a Al-Qaeda i ETA.

Aquest matí s'hi ha afegit una nova querella, en aquest cas de l'Associació de Víctimes del Terrorisme. La denúncia va dirigida contra els titellaires, contra el director artístic de l'obra, Ramón Ferrer Prada, contra la consellera de Cultura de l'Ajuntament madrileny i contra l'alcaldessa, Manuela Carmena.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut