"La red social". Facebook
"La red social". Facebook
Barcelona

"La red social", "Toy story 3" i "Pa negre", entre les millors pel·lícules del 2010

El 2010 s'acomiada però ens deixa una llarga llista d'estrenes cinematogràfiques que han rebut una gran acollida tant per part del públic com de la crítica. "La red social", "Toy story 3" i "Pa negre" han estat algunes de les protagonistes indiscutibles de les cartelleres del 2010.

Actualitzat
El creador de Facebook Mark Zuckerberg ha estat el gran protagonista del 2010. No només l'ha declarat home de l'any la prestigiosa revista "Time", sinó que la pel·lícula que explica els inicis de la xarxa social més popular d'internet, "La red social", ha estat una de les més aclamades per la crítica i sona com a gran triomfadora de la nit dels Oscars 2011.

Una altre dels films que s'han estrenat aquest any és "Toy story 3", una obra mestra que completa la trilogia del director Lee Unkrich i que fa les delícies tant del públic infantil com de l'adult a través d'una fantàstica barreja d'aventura, comèdia i animació.

Agustí Villaronga, amb "Pa negre", ha rebut el reconeixement a la seva història sobre la postguerra civil espanyola vista a través dels ulls d'un nen. Amb 15 nominacions als Premis Gaudí 2010, entre les quals les més importants (millor pel·lícula, millor director, millor guió i millors actors, entre d'altres), la cinta basada en la novel·la homònima d'Emili Teixidor ja l'han vista més de 160.000 persones i ha recaptat més d'un milió d'euros.

"Origen", del director de "Memento", Christopher Nolan, i protagonitzada per Leonardo DiCaprio i Ellen Page, i el biopic "I'm not there", del director Todd Haynes, completen un any ple d'estrenes. "Origen" converteix un film de ciència-ficció en una superproducció plena de preguntes sense respondre, mentre que "I'm not there" mostra la trajectòria professional del músic Bob Dylan, interpretat de forma magistral per l'actriu Cate Blanchett.
Anar al contingut