Barcelona

La ràpida resposta d'Emergències va evitar més morts per l'atemptat a la Rambla

El primer equip hi va arribar sis minuts després de l'atropellament massiu, i el primer ferit l'atenien a l'hospital 20 minuts després dels fets.

RedaccióActualitzat

La ràpida resposta del Serveis d'Emergències Mèdiques va evitar que hi hagués més víctimes mortals per l'atemptat de dijous a la Rambla de Barcelona, segons els responsables de Salut. El primer equip hi va arribar sis minuts després de l'atropellament massiu, i el primer ferit l'atenien a l'hospital 20 minuts després dels fets.

Cristina Nadal, directora de l'Àrea d'Atenció Sanitària, ho ha subratllat a Catalunya Ràdio:

"Al cap de quatre minuts ja teníem la confirmació que podia ser un atemptat, ja es creava el comitè de crisi i al cap de sis minuts ja hi havia els primers efectius a la zona. Per tant, realment la velocitat amb què es va actuar va ser molt gran i això té un efecte clar sobre els resultats."

Les primeres atencions mèdiques van ser de neurocirurgia, perquè hi havia moltes hemorràgies cerebrals, i de traumatologia. Nadal remarca que el personal mèdic i sanitari s'hi va bolcar, però admet que si l'atemptat hagués passat fora de la capital catalana la resposta no hauria estat tan ràpida.

"Sí que és cert que el fet que això passés bàsicament a Barcelona va fer que la resposta fos la millor possible."

Del centenar de ferits, 28 continuen hospitalitzats, 7 dels quals en estat crític. Inicialment hi havia 17 persones en estat crític.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut