La Rambla de Barcelona, aquest divendres a primera hora
La Rambla de Barcelona, aquest divendres a primera hora
Barcelona

La Rambla de Barcelona intenta recuperar la normalitat

Després de l'atac d'aquest dijous, el centre de la ciutat ha estat tancat fins a la matinada i molts veïns i turistes han trigat a poder tornar a casa i als hotels

RedaccióActualitzat

Aquest divendres al migdia s'ha obert el trànsit a la Rambla de Barcelona. També s'han obert les estacions de metro de Liceu i Catalunya, de la línia 3. D'aquesta manera, el transport públic ja funciona amb normalitat a tota la ciutat.

Ja aquest matí s'ha reobert l'accés als vianants a la Rambla de Barcelona, després de l'atropellament massiu intencionat perpetrat aquest dijous en aquesta emblemàtica via de la ciutat.

Tot i que es recupera la normalitat, el mercat de la Boqueria i altres equipaments municipals, com el Palau de la Virreina i el centre esportiu Colom, situats a la mateixa Rambla, estan tancats aquest divendres. La resta d'equipaments de la ciutat que van tancar després de l'atemptat, com el Zoo de Barcelona, el parc d'atraccions del Tibidabo i el Park Güell, funcionen amb normalitat.

A banda d'això, els tres dies de dol decretats per l'Ajuntament comportarà l'anul·lació de tots o la majoria dels actes festius previstos a la ciutat aquest cap de setmana, inclosos els de la Festa Major de Gràcia.

Turistes i veïns han pogut dormir a casa i a l'hotel

A les dues de la matinada els Mossos han donat per acabat l'operatiu muntat per acompanyar els veïns i els turistes que no havien pogut tornar a casa o a l'hotel, perquè estaven dins de la zona acordonada, a la Rambla i voltants. Ho han fet primer en grups reduïts, després en grups més grans, en funció d'on havien de desplaçar-se.

El transport públic ja funciona gairebé amb normalitat, al metro només hi ha tancada l'estació de Drassanes de la línia 3, la verda. Passades la una del migdia, s'han reobert les estacions de metro i de Rodalies de la plaça de Catalunya i la de Liceu, a la L3 del metro.

 

Pel que fa als autobusos, les línies V13 i 59, que tenen part del seu recorregut per la Rambla, l'alteren i passen per la Via Laietana.


 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut