RAE
Diccionari de la Llengua Espanyola, el DRAE
Madrid

La RAE retira la definició de "dona fàcil" després de les crítiques per masclisme

En l'accepció s'ha modificat el "dit especialment d'una dona" pel "dit d'una persona"

RedaccióActualitzat

El diccionari de la RAE ha tornat a modificar una definició després de les queixes de diversos col·lectius i tuitaires a les xarxes per masclisme. Fa uns mesos ja ho va fer amb "sexe dèbil", definició referida al "conjunt de dones" a la qual hi va afegir acotacions com "intenció discriminatòria", i ara ha estat el torn de "fàcil".

Fins ara en la seva accepció número cinc s'hi deia: "Dit especialment d'una dona: que es presta sense problemes a mantenir relacions sexuals." Malgrat que la RAE va defensar per Twitter que aquest sentit "estava documentat" i que els diccionaris es "limiten" a recollir-lo, ara ho ha canviat per "dit d'una persona". Qualsevol referència a les dones s'ha eliminat.

Diversos tuitaires s'han felicitat pel canvi. També un institut canari, l'IES La Orotava, que va començar la campanya #HazloFácilRAE, amb un vídeo on apareixen diverses alumnes de primer de Batxillerat reivindicant que no "eren fàcils". Els seus companys s'hi sumaven amb un "si ella és fàcil, jo soc fàcil".

ARXIVAT A:
8MFeminismeMasclisme
Anar al contingut