Perquè el projecte sigui possible necessiten una inversió mínima de 500.000 euros
Perquè el projecte sigui possible necessiten una inversió mínima de 500.000 euros
Palma

La ràdio balear Ona Mediterrània espera emetre en període de proves abans d'acabar l'any

La ràdio balear Ona Mediterrània, que vol potenciar el català, té la intenció de començar a emetre abans del 31 de desembre en període de proves. Ho ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu. Perquè el projecte sigui possible necessiten una inversió mínima de 500.000 euros.

RedaccióActualitzat
Pendents de fer uns "ajustaments tècnics", Ona Mediterrània, la ràdio de les illes Balears que vol potenciar el català, espera començar les proves als pròxims dies. L'emissió real arrancarà el dia de Sant Jordi. De moment, l'Obra Cultural Balear i l'associació Voltor busquen fons per crear la nova emissora, que es podrà sentir al 98.0 de l'FM.

Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear, ha assegurat que el projecte és indispensable per a les illes: "Fa un any que van tancar Ona Mallorca i Televisió de Mallorca, que eren dues eines informatives de primer ordre, sobretot a Mallorca, on érem orfes de producció i sintonia en català. Per tant és molt necessari un mitjà de comunicació que sigui proper, generalista i en català".

Mateu creu que aquesta iniciativa toparà amb les polítiques lingüístiques del govern de José Ramón Bauzá: "Traves en posaran. Ara, també hem de ser prou coratjosos per no dubtar".

Perquè el projecte sigui possible necessiten una inversió mínima de 500.000 euros. Per això el 31 de desembre començaran una campanya de recaptació de fons que comptarà amb el suport d'una quinzena de personalitats de les Illes. Demanaran a la població que compri accions per un valor de 100 euros. La campanya s'allargarà fins a l'abril, quan començarien les emissions oficials.





Anar al contingut