L'Alba Garcia i seva filla Cristina
L'Alba Garcia i seva filla Cristina
Barcelona

La quimioteràpia per al càncer de mama és compatible amb l'embaràs

Un equip del Vall d'Hebron ha conclòs que no està justificat recomanar l'avortament en aquests casos

RedaccióActualitzat

A les dones que durant l'embaràs se'ls diagnostica un càncer de mama se'ls sol recomanar interrompre la gestació per poder-se tractar. Una decisió molt difícil que dones, com per exemple l'Alba García, van decidir no prendre d'acord amb un equip mèdic especialitzat de l'Hospital Vall d'Hebron. Ella va tirar endavant l'embaràs, conscient que el tractament la podia deixar estèril i amb la por que pogués arribar a afectar la seva filla.

L'Alba es va poder tractar pel càncer i tirar endavant amb la gestació. Ara recorda així el procés, amb la seva filla Cristina, d'un any i mig, als braços: "Sí que es passa por, però també tens molta força i esperança."

♦ La història de l'Alba: el mateix dia li van comunicar que estava embarassada i tenia càncer de mama

La Cristina va néixer completament sana i ara tant mare com filla segueixen bé. En els propers anys se seguirà controlant que el desenvolupament de la Cristina sigui el correcte i en el cas de l'Alba es fa els controls rutinaris cada sis mesos per mirar que el càncer no se li reprodueixi.

 

Entre somriures, l'Alba ha explicat a un equip de TV3 que se sent "molt agraïda" amb l'equip de metges que li van donar suport, un equip mèdic que, justament, aquest divendres ha presentat una tesi que conclou definitivament que no està justificada la recomanació d'avortar en casos com el de l'Alba. L'ha presentat la doctora Cristina Saura, investigadora principal del Grup de Càncer de Mama del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia i cap de la Unitat de Mama del Servei d'Oncologia de l'hospital.

Durant anys, el Vall d'Hebron ha tractat més de cinquanta dones a les quals s'havia diagnosticat càncer de mama durant l'embaràs. Després de l'experiència, han conclòs que les pacients es poden sotmetre al tractament per al càncer, amb un seguiment adequat per part d'un equip experimentat, i això no representa cap risc per al fetus ni empitjora el pronòstic de la mare.

Anar al contingut