Barcelona

La quimioteràpia combinada amb un fàrmac frena la progressió del càncer de colon i recte

Un estudi de l'Hospital de la Vall d'Hebron demostra que l'ús del medicament és efectiu contra aquest tumor, el segon més comú del món

RedaccióActualitzat

Un estudi dirigit per Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia de la Vall d'Hebron, demostra que la combinació de la quimioteràpia amb un medicament frena la progressió del càncer de colon i recte. L'estudi, en el qual han participat 1.072 pacients de 24 països, l'ha publicat la revista científica "The Lancet".

La nova recerca aporta que en els casos de càncer colorectal que ja han fet metàstasi, continuar la quimioteràpia i sumar-hi aquest nou medicament, el ramucirumab -un anticòs monoclonal-, atura de manera important l'avanç de la malaltia. Ho explica el doctor Tabernero: "Els tumors perquè creixin necessiten nutrients i oxigen, i si els vasos sanguinis s'assequen, no arriben bé on hi ha el tumor i no creix".

L'any 2010 es van diagnosticar a Catalunya 6.840 casos de càncer colorectal. És el segon més comú en els homes, després del de pulmó, i en les dones, després del de mama. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut