Catalunya

La queixa del lector: "El patíbul del Tribunal Constitucional"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Senzillament, el que vols és manifestar la teva opinió i explicar-nos alguna cosa que et sembla injusta? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
El Tomàs Sànchez ha enviat al 3cat24 una carta al director en la qual posa en dubte la independència política i la preparació dels representants judicials que integren el Tribunal Constitucional. La reproduïm literalment, tot seguit:

"El patíbul del Tribunal Constitucional

Senyores i senyors,

És possible que un Tribunal Constitucional (TC) entengui un problema popular? No.

Les persones que figuren en aquest Tribunal no estan preparades. Per què no estan preparades? Per una senzilla raó molt simple que pot ser aquesta: magistrats, lletrats, juristes, gent de la instància més alta del poder judicial i de l'Estat s'han vist superades per la llegenda popular d'un poble o de diversos pobles. Per exemple, fa més de 30 anys, el poder judicial, en quines mans estava?
La justícia servida pel TC no és legal. Sabem que els polítics de qualsevol índole són registrats políticament.
A quin partit polític pertany l'ens judicial?

Em sembla que l'ens judicial es deixa portar per una pertinença política. Doncs bé, si estan registrats políticament aquest Tribunal exerceix la seva funció de manera partidista. No sabem a quina tendència se sotmeten els magistrats: dreta, esquerra, liberal, reformista, extrema dreta [...]

Quina autoritat té un tribunal per dictar una sentència contrària al que ha manifestat el poble? El poble ha estat conscient de la gravetat d'haver trigat quatre o cinc anys en fallar una qüestió tan transcendent. Per què s'ha demorat tant? En qüestions de fons, fa l'efecte que si el problema hagués sorgit des d'un altre punt geogràfic de la Península, la solució hauria estat diferent i, sens dubte, menys tardana.

La modernitat no ha arribat al TC. Els seus components no han estat sensibles amb totes les formes d'entendre l'Estat i dels diferents pobles que el componen. Aquests no són els mestres de tots els espanyols, però han de ser mestres en la justícia. Però aquesta mestria no s'hauria d'utilitzar sense límits i sense submissió als furs ja establerts.

Sens dubte, en l'àmbit de l'empresa privada, aquests senyors haurien estat cessats per incompetents atesa la seva tardança a resoldre els assumptes. La justícia ha de ser la base d'un estat de dret, però ha de ser una justícia actual i moderna. Els seus pronunciaments han d'estar sotmesos únicament a la llei i en cap cas han d'acatar criteris partidistes. El seu comportament i la seva decisió han portat al desprestigi aquest pilar de l'Estat.

Tomás Sánchez Campos"



Vols opinar sobre aquest tema? Sobre algun altre que en tingui relació? Tens alguna denúncia semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digue-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí pots llegir algunes de les darreres denúncies que hem rebut:

  · L'olor estranya de l'aigua
  · Les tarifes del metro
  · Problemes al CEIP Bac de Roda
  . Vulneració de drets a l'hora d'accedir a expedients públics
  . El govern bloqueja l'ampliació de l'escola Trama de Sabadell
  . Degradació de la Plaça Reial
  . Expropiacions no notificades
  . "Tancament del Centre Internacional de Premsa de Barcelona"
  . "No a la creació del Polígon dels Ninots"
  . Aterratge forçós dels alumnes de Top Fly
  . Massa alumnes als centres de primària de Castelldefels
  . Surrealisme a les oposicions d'infermeria (I)
  . Surrealisme a les oposicions d'infermeria (II)

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut