Catalunya

La queixa del lector: "El nostre alcalde ha decidit apujar-se el sou un 120%"

Les protestes dels ciutadans de Vacarisses no s'aturen davant la decisió de l'alcalde del municipi, Salvador Boada (Unió Independent per Vacarisses), de doblar-se el sou. Els partits de l'oposició censuren que el líder de la coalició que governa s'hagi assignat en aquests temps de crisi una remuneració de 53.200 euros, més del doble que la del seu predecessor, el socialista Carles Canongia, que percebia 25.525 euros bruts anuals.

Actualitzat

Olga Serra, veïna de Vacarisses, ha enviat a El meu 3cat24 diverses imatges de les darreres protestes protagonitzades pels ciutadans del seu municipi, que segons ha explicat "estan totalment indignats per la decissió de l'alcalde de pujar-se el sou un 120% en relació a la remuneració del seu predecessor". La nostra usària assegura que dijous va assistir al ple municipal i "l'alcalde no va respondre les preguntes dels regidors ni va donar-los cap tipus de justificació sobre la seva decisió".

Boada cobrarà més del doble del salari de l'anterior batlle, el socialista Carles Canongia, que percebia 25.525 euros anuals. Segons aquesta veïna de Vacarisses "en total, cobrarà 53.200 euros nets per poc més de mitja jornada!", el 62'5% del temps que suposaria una dedicació exclussiva, ja que el líder d'Unió Independent per Vacarisses, que governa en coalició amb Veïns per Vacarisses, vol fer compatible les tasques municipals amb activitats privades relacionades amb la construcció. L'anterior alcalde feia jornada completa i en el seu dia va rebre una actitud crítica per part de la coalició que ara governa el consistori.

Algunes de les imatges que ens envia la nostra usuària corresponen a la concentració dels veïns, dijous, davant de l'Ajuntament del municipi. "Coincidint amb que era el dia del ple en que els partits de l'oposició presentàven una moció perquè l'alcalde rectifiqués, unes 120 persones ens vam manifestar a les portes del consistori com a mesura de pressió".

Olga Serra afirma que els veïns "no deixarem les protestes fins que hi hagi una rectificació". "Dimarts passat es va celebrar la quarta assemblea d'indignats. En les dues últimes és on vam acabar de coordinar les protestes i hi tornarem a reunir-nos cada dimarts per coordinar-ne més mesures". Coincidint amb la Festa Major de Vacarisses la primera setmana d'agost, l'autora d'aquesta queixa veu molt possible que "els veïns fem alguna cosa més com a mostra d'indignació i ple desacord".

Aquestes són les imatges que la nostra usuària ens ha fet arribar. Els autors són: el Quico Ortega, l'Albert Salamé i la Sònia Flotats.

Coneixes algun cas similar? N'ets un dels afectats? Tens alguna experiència semblant i vols explicar-la?

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut