Gonzalo Higuaín celebra el gol de l'Argentina (Foto: EFE)
Mundial

La punteria d'Higuaín i la feina conjunta permeten a l'Argentina eliminar Bèlgica en quarts de final

La selecció d'Argentina, amb els blaugranes Messi i Mascherano jugant els 90 minuts, s'ha classificat per a les semifinals del Mundial derrotant per 1 a 0 Bèlgica. Els escassos moments de brillantor els ha posat Higuaín, autor de l'únic gol d'un partit amb poques ocasions clares, i el treball de tot el bloc argentí, que ha desplegat un joc poc vistós però molt sòlid.

La selecció de l'Argentina, amb els blaugrana Messi i Mascherano jugant els 90 minuts, s'ha classificat per a les semifinals del Mundial del Brasil derrotant per 1 a 0 Bèlgica. Els escassos moments de brillantor els ha posat Higuaín, autor de l'únic gol d'un partit amb poques ocasions clares, i el treball de tot el bloc argentí, que ha desplegat un joc poc vistós però molt sòlid. Leo Messi jugarà la seva primera semifinal d'un Mundial.

Argentina s'ha posat per davant ben aviat, en el minut 8. Messi li ha cedit la pilota a la banda a Di Maria, qui ha provat el xut. La pilota després de rebotar en un defensa ha arribat a Higuaín. El davanter no s'ho ha pensat i ha engaltat la pilota tal com venia. Amb el marcador a favor, els argentins s'han dedicat a travar el joc, tallant d'arrel qualsevol possibilitat de joc combinatiu per part dels belgues.

Les úniques oportunitats de marcar dels europeus abans del descans han estat un xut des de fora de l'àrea de De Bruyne rebutjat pel porter Sergio Romero, i un cop de cap de Mirallas que ha marxat fora. Els sud-americans tampoc han generat gaires més ocasions, només un xut de falta de Messi en el minut 40 que ha sortit per sobre del travesser. Di Maria ha estat substituït abans del descans amb una lesió muscular en la seva cuixa dreta i serà baixa pel que queda de competició.

Higuaín ha estat a punt de marcar en el començament de la segona part, quan el seu xut ha rebotat en van Buyten i ha sortit fregant el pal. Poc després el mateix davanter, després d'una cavalcada en solitari, ha xutat al travesser. La resposta belga ha arribat en un cop de cap de Fellaini.

Bèlgica ha intentat buscar el gol de l'empat, però la feina defensiva del seu rival no li ha permès el ritme i la continuïtat necessària per desenvolupar el seu joc. En el minut 85 Mascherano ha desviat a córner un perillós xut de de De Bruyne. Els últims minuts del partit han estat un atac constant dels belgues que no ha donat resultats. En el temps de descompte Messi no ha pogut superar el porter Courtois en un contraatac.