Pràctiques habituals als anys 60 i 70 que ara denuncien centenars d'afectats. (Foto: EFE)
Pràctiques habituals als anys 60 i 70 que ara denuncien centenars d'afectats. (Foto: EFE)
Madrid

La prova de L'ADN, el consell dels experts als familiars de possibles nens robats

Hi ha fins a mil casos de nens suposadament robats en diverses clíniques i integrats a altres famílies, els últims dels quals daten dels anys 80. En fer-se públics els primers perjudicats, molts parents que sospitaven ser víctimes ho han denunciat. Els fiscals recomanen als afectats que es facin la prova de l'ADN, ja sigui per poder localitzar els possibles nadons robats, o per assegurar-se'n abans d'establir vincles emocionals amb les persones.

Actualitzat
La fiscalia de Barcelona, per encàrrec de la de Madrid, exhumarà abans de Nadal la tomba d'una nena que va morir a Madrid hores després d'haver nascut, l'any 1982. Els pares mai van veure el cos i la van enterrar al cementiri de l'Almudena, però cinc anys més tard la van desplaçar a Barcelona a la tomba de la família. La prova de l'ADN serà definitiva per determinar si els van robar el nadó o no. Serà la primera exhumació per esclarir un dels mil casos de nens robats que s'investiguen a les fiscalies de tot Espanya.

Hi ha moltes situacions familiars en situació de buscar perquè creuen que el nadó que van tenir no va morir, sinó que els el van robar. És habitual que no se sàpiga on és el cadàver del nadó i, per tant, no es pot arribar a comparar amb l'ADN de la mare.

El desconcert els fa buscar possibles parents per compte propi i, de vegades, els localitzen. Tot i això, el patró que més es repeteix és el de familiars que acaben decebuts perquè, després de conèixer els que pensaven que eren familiars seus, descobreixen que no és així en saber els resultats de la prova de l'ADN.


Anar al contingut