Barcelona

La proposta socialista a Catalunya: nou finançament i tornar a l'Estatut referendat

PSC i PSOE pacten la "Declaració de Barcelona", que inclou la reforma de la Constitució i el reconeixement de "drets històrics" de Catalunya

RedaccióActualitzat

El PSC i el PSOE han desenvolupat des de Barcelona la proposta per a Catalunya. Són un llistat de mesures per exposar la seva alternativa al procés i l'1-O: una reforma constitucional federal per reconèixer la llengua, la cultura i els símbols de Catalunya.

Entre d'altres punts, l'anomenada "Declaració Barcelona", inclou el desplegament de l'Estatut tal com es va refrendar abans de les sentències del Tribunal Constitucional i el reconeixement dins de la Constitucion dels "drets històrics" de Catalunya.

El text també inclou la negociació de les 46 reivindicacions que el president català, Carles Puigdemont, va traslladar al president del Govern, Mariano Rajoy.

 

El PSOE ha volgut certificar el seu compromís amb la proposta amb la visita a Barcelona de Pedro Sánchez. Les direccions dels dos partits han pactat en una reunió la "Declaració Barcelona".


Sánchez iniciarà una ronda de contactes amb representants polítics i socials a Catalunya i vol reunir-se amb Puigdemont

"No cal esperar a l'1-O"

PSC i PSOE han urgit la resta de forces polítiques a impulsar una subcomissió al Congrés sobre la reforma de la Constitució espanyola en el proper període de sessions.

Sánchez ha explicat que el PSOE té la "voluntat ferma" de parlar amb totes les forces parlamentàries per posar en marxa aquesta subcomissió o "l'òrgan parlamentari que es consideri més oportú" i ha dit que, segons el seu parer, "no cal esperar l'1-O".

"Per nosaltres l'1-O és avui, demà i demà passat, tots els dies que facin falta per trobar una solució política"
            

 

Anar al contingut