La proposta del PSC de portar el Senat a Barcelona marca la campanya

Actualitzat

PSC i PSOE

El candidat del PSOE a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha apel·lat a l'orgull dels socialistes, avui, al Palau de Congressos de la Corunya i a sentir-se satisfets del partit que, segons ell, guanyarà les eleccions del 20 de desembre i al qual no cal que ningú doni lliçons de govern.


Sentiu-vos orgullosos del PSOE, treieu la raça que teniu dins perquè gunyarem les eleccions del pròxim 20 de desembre. Així que... cap lliçó al PSOE, cap!

El PSC, des de Catalunya, s'ha compromès a ubicar el Senat federal al barri de la Sagrera de Barcelona, al costat de la macroestació intermodal de transports, pendent de construir-se. Carme Chacón vol que la reforma constitucional que propugna la seva candidatura serveixi, també, per convertir aquest nou Senat en l'eina útil que representi i permeti la participació de les comunitats en la presa de decisions.

Perquè li doni a Catalunya les competències que necessita, els recursos suficients que necessita, el reconeixement com a Catalunya i que porti a la Sagrera un senat federal que fa molts anys  hagués estat una solució per les dificultats que hem tingut els catalans amb la resta d'Espanya

Chacón defensa aquesta proposta no com un capritx, sinó com una necessitat que "les dues dretes, a Catalunya i Espanya, han fet més urgent que mai".

PP i PPC

Mariano Rajoy, avui ha viatjat a Sevilla, on ha assegurat que el debat d'ahir el va guanyar Soraya Sáenz de Santamaría. Rajoy també ha dit que no valen les velles receptes que han fracassat ni els experiments de les noves formacions. El líder del PP també ha advertit Artur Mas.

I també el president de la Generalitat de Catalunya ha de complir la llei. I si no la compleix, se li hauran d'aplicar els procediments establerts per la llei. Per tant, en aquest país i en tots, la llei es compleix perquè la llei és el que ordena la convivència.

A Barcelona, Jorge Fernández Díaz s'ha congratulat pels resultats de les eleccions a Veneçuela i ha remarcat que la CUP és la representació del chavisme a Catalunya.

I confio i desitjo que la Generalitat no sigui una institució que estigui en mans precisament -agenollada com està ara- davant d'una organització com és la CUP que és d'alguna manera el referent més clar del que significa el chavisme a Catalunya, Espanya i la Unió Europea.

Democràcia i Llibertat

El cap de llista de Democràcia i Llibertat ha jugat avui a casa. En un acte al seu poble, Taradell, Francesc Homs ha respost al que ha qualificat de pregunta taradellenca: "Ens en sortirem?". Diu que sí, i tant!, perquè Catalunya tindrà un govern fort i perquè a Madrid...

La política espanyola està en vies de fragmentació. I això els farà, en el fons,més dèbils, perquè la combinació fragmentació política i falta de cultura democràtica, els portarà al col·lapse.

Sobre la proposta de la candidata del PSC de portar el Senat a Catalunya ha dit:

Van tenir vuit anys de poder a tot arreu, a Espanya i Catalunya, per fer-ho. I, home, senyora Chacón, que a nosaltres no ens cal el Senat; el que volem és un Parlament propi que pugui decidir sobre les coses que afecten a la gent.

L'alcalde convergent de Taradell admet que el 20D que no els vé massa de gust, però ha dit que "si no hi anem hi seran els atres".

Unió

Josep Sánchez Llibre ha fet campanya a peu de carrer al centre de Barcelona. Els seus arguments passen per defensar una reforma fiscal perquè, assegura, les classes mitjanes paguen massa impostos. Això, d'una banda. De l'altra, el número 2 d'Unió reclama que Catalunya disposi d'un concert econòmic similar al del País Basc. En cas contrari....

Corren el perill els futurs guanyadors de les eleccions del 20 de desembre que hi hagi inestabilitat política a Espanya i que això comporti inestabilitat econòmica. I aquesta inestabilitat econòmica podria portar a la ruïna de l'economia espanyola.

En Comú Podem

En Comú Podem ha donat tot el protagonisme a les organitzacions feministes. Davant d'un auditori amb prop de 500 persones, Xavier Domènech ha constat el fracàs de les polítiques contra la violència de gènere del PP i del PSOE. Acompanyat d'Ada Colau i Dolors Camats, el candidat de la confluència ha apel·lat al passat feminista català per canviar la societat.

La crisi ha demostrat com mai que el substrat del patriarcat segueix sent quelcom present, segueix sent allò que decideix perquè hi ha dones que viuen i dones que moren, segueix sent allò que decideix perquè hi ha homes que cobren més i dones que cobren menys.

Esquerra

El candidat d'Esquerra ha assegurat que amb els 1.900 milions d'interessos que s'han pagat del FLA es podrien aplicar set plans de xoc social, com el que negocien Junts pel Sí i la CUP. Rufián ha reiterat la necessitat que a Catalunya es formi govern.

El no acord el que comporta és que algú com el senyor Montoro -a qui ningú ha votat en aquest país- sigui de facto el president de la Generalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut