Madrid

La professió més valorada entre els espanyols és la de metge i la menys, militar

Els espanyol recomanarien als seus fills o millors amics professions com la de metge, arquitecte, informàtic, professor o advocat. Els motius pels quals escollirien aquestes professions són per ordre: la vocació, els ingressos econòmics i la situació laboral. Molt pocs aconsellarien les de militar, escriptor, periodista, policia o paleta.

Actualitzat

Els metges reben la nota més alta dels espanyols (8,29), seguits d'infermers(7,8), professors (7,7), arquitectes(7,4), informàtics (7,35), paletes (7,21), lampistes (6,99), policies (6,86), escriptors ( 6,75), empresaris (6,65), jutges (6,49), advocats (6,42), periodistes (6,16) i militars (5,89).

Cada professió és valorada per un motiu diferent, en el cas de l'advocacia i l'arquitectura són valorades pel fet que estan ben pagades i tenen prestigi social.

Les professions de metges, infermers, professors i policies, perquè són socialment útils.

La valoració d'informàtics, paletes i lampistes, perquè és més fàcil trobar feina i finalment la professió d'escriptor per la possibilitat de desenvolupar la iniciativa personal.

El CIS també va fer un estudi sobre la vida laboral dels treballadors en què destaquen que els espanyols valoren més la feina realitzada en empresa privada que a l'administració. A més la mitjana de temps dels treballadors en la mateixa empresa és de més de 14 anys amb les mateixes condicions i estudis que a l'inici.

Un 42% van aconseguir la feina per contactes personals i tan sols un 17,4% per anuncis o currículum. El 48% guanya més que quan va començar a l'empresa i és degut, segons diuen els enquestats, per un esforç personal i responsabilitats assumides.

El 31,6% dels ocupats treballen en una empresa petita, el 31% ho fa en una de gran o nacional, i el 19% en una mitjana.

A l'hora de descriure la seva feina els adjectius més utilitzats són "entretinguda, interessant i estressant".

Anar al contingut