La producció de cítrics a l'Ebre caurà un mínim del 20% i pot arribar al 50% en algunes varietats

Tortosa (ACN).- La collita de cítrics s'ha tornat a avançar a les Terres de l'Ebre i ja fa una setmana que s'estan collint les varietats riberenques més primerenques. L'extrema calor, al final de la primavera i l'inici de l'estiu, i uns arbres ressentits per haver mantingut el fruit fins a darrera hora en l'última campanya, són les causes de la forta davallada de producció que es preveu. De mitjana, es collirà entre un 20% i un 25% menys que l'any passat i algunes varietats han produït la meitat de fruita. Com ha apuntat Carlos Roig, responsable nacional del sector dels cítrics d'Unió de Pagesos (UP), els preus estan augmentant però "mínimament" i no compensaran les pèrdues. El fruit serà de molt bona qualitat.
La producció de cítrics a l'Ebre caurà un mínim del 20% i pot arribar al 50% en algunes varietats

La producció de cítrics a l'Ebre caurà un mínim del 20% i pot arribar al 50% en algunes varietats

Tortosa (ACN).- La collita de cítrics s'ha tornat a avançar a les Terres de l'Ebre i ja fa una setmana que s'estan collint les varietats riberenques més primerenques. L'extrema calor, al final de la primavera i l'inici de l'estiu, i uns arbres ressentits per haver mantingut el fruit fins a darrera hora en l'última campanya, són les causes de la forta davallada de producció que es preveu. De mitjana, es collirà entre un 20% i un 25% menys que l'any passat i algunes varietats han produït la meitat de fruita. Com ha apuntat Carlos Roig, responsable nacional del sector dels cítrics d'Unió de Pagesos (UP), els preus estan augmentant però "mínimament" i no compensaran les pèrdues. El fruit serà de molt bona qualitat.
Actualitzat
Caixes de mandarines preparades per a la comercialització als magatzems d'Agrofruit, el desembre del passat 2013. (horitzontal)

Caixes de mandarines preparades per a la comercialització als magatzems d'Agrofruit, el desembre del passat 2013. (horitzontal)