Dos boletàires ensenyen el que han trobat pel Siolsonès. (Foto:ACN)
La producció de bolets d'aquest any serà superior a la mitjana dels últims 18 anys. (Foto:ACN)
Solsona

La producció de bolets d'aquest any serà superior a la mitjana dels últims 18 anys

La producció de bolets d'aquesta temporada serà superior a la mitjana dels últims 18 anys, i duplicarà el nombre de quilos d'una campanya normal. Així ho asseguren des del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, que ho atribueix a un estiu plujós, amb unes temperatures més baixes de l'habitual per l'època.

RedaccióActualitzat
La temporada de bolets 2013 ja ha començat a les comarques del Pirineu i Prepirineu. El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya ha previst que la quantitat de bolets d'aquesta campanya serà superior a la mitjana dels darrers 18 anys, estimada en 57 quilos per hectàrea de bolets a l'any el què representa 69.000 tones a tot Catalunya i potser similar a la campanya del 2003, quan es van arribar a superar els 124 quilos/h i les 149.000 tones.

El CTFC ha tingut en compte les prediccions climàtiques a llarg termini. Les produccions reals variaran en funció de la distribució de les pluges, les temperatures i el vent. Al Pirineu ja fa uns mesos que hi ha ceps, rossinyols o rovellons. També s'han començat a trobar bolets al Prepirineu: rovellons, pebrassos, cuagres, pinetells i, fins i tot, camagrocs. En altres llocs elevats de Catalunya també es comencen a trobar alguns exemplars.

Les estimacions de les produccions són mitjanes calculades a través de models matemàtics de producció de bolets, obtinguts després de 18 anys de mostrejos micològics en parcel·les permanents distribuïdes pels boscos catalans i de la informació meteorològica recollida en cadascuna de les parcel·les al llarg de tot aquest temps.
Anar al contingut