Arribada de la delegació de l'oposició siriana a Ginebra
Arribada de la delegació de l'oposició siriana a Ginebra
Ginebra

La principal delegació de l'oposició siriana arriba a Ginebra per afegir-se a les converses de pau

L'objectiu és aconseguir un compromís de totes les parts per arribar a un alto el foc que permeti negociar una sortida política al conflicte i la convocatòria d'eleccions

RedaccióActualitzat

Una delegació del principal partit de l'oposició siriana ha arribat a la ciutat suïssa de Ginebra per afegir-se a les converses de pau que impulsen les Nacions Unides.

Els 17 delegats opositors van arribar dissabte a la nit a la ciutat suïssa malgrat la intenció inicial de no assistir a les negociacions. Ara s'han de trobar amb els mediadors de l'ONU. Ja han anunciat que, abans d'abordar el diàleg, els demanaran que el règim de Bashar al-Assad deixi de bombardejar la població civil i aixequi el setge a una dotzena de ciutats on es pateix fam. 

Un portaveu de l'oposició, Salem Muslit, ha explicat que són optimistes per trobar una sortida al conflicte.

L'ONU encara no ha facilitat a la premsa la llista amb els noms dels membres d'aquesta delegació, alguns dels quals han estat molt qüestionats pel règim de Bashar al-Assad i per Rússia, el seu principal aliat. 

Divendres els mediadors de les Nacions Unides ja es van entrevistar amb la delegació del govern de Damasc.

Una pau difícil d'assolir

La tercera conferència de pau per a Síria va començar divendresL'objectiu de les converses és aconseguir un compromís de totes les parts per arribar a un alto el foc que permeti negociar una sortida política al conflicte i la convocatòria d'eleccions.

Tot i això, les perspectives d'acord semblen molt llunyanes, mentre que la catàstrofe humanitària no fa altra cosa que incrementar-se. La guerra civil ja ha causat més de 260.000 morts i ha convertit en refugiats i desplaçats 11 milions de sirians des del 2011.

I la tragèdia continua. L'organització Metges Sense Fronteres ha denunciat que 16 persones més han mort literalment de gana a Madaya, una ciutat de 20.000 habitants assetjada per les tropes de Bashar al-Assad. Només a meitat de gener hi va poder accedir un comboi d'ajuda humanitària, però el setge hi continua i impedeix que hi arribin medicaments i material sanitari per tractar la desnutrició que afecta centenars de persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut