Lleida

La primera tinent d'alcalde de Lleida denuncia davant la justícia "irregularitats" de Ros en dietes, sous i complements

Camps denuncia irregularitats en dietes, sous i complements a la Paeria i Ros ho considera un acte de revenja per haver-la apartat de la candidatura municipal

RedaccióActualitzat

Crisi a l'equip de govern de Lleida quan falten tres mesos per a les eleccions municipals. L'endemà que l'alcalde Àngel Ros la destituís, l'exprimera tinent d'alcalde de Lleida Marta Camps ha anunciat en roda de premsa que ha posat "en coneixement de la justícia" les presumptes "irregularitats" de Ros i el seu equip de govern en el pagament de dietes, sous i complements, així com processos de contractació. A tall d'exemple, l'encara regidora de Lleida ha denunciat que el consistori va tramitar el 2014 factures per més de 36.000 euros per la compra de "fulards i corbates de disseny".

La regidora i exdiputada al Parlament també ha aportat factures de protocol que considera desproporcionades per a la manutenció i l'allotjament durant una estada de l'alcalde a la Xina.

L'exprimera tinent d'alcalde també ha denunciat que està en contra de la manera d'operar de l'alcalde basada en la "falta de transparència i de respecte per les jerarquies, usant el consistori com un vedat familiar i sense ètica". I és més, Camps ha assegurat que fa un any i mig que denunciava aquestes presumptes "irregularitats" a nivell intern del partit, motiu pel qual ha patit un "linxament", "pressions" i "ostracisme" en el PSC.

Ros considera la denúncia un acte de revenja per haver apartat Camps de la candidatura

Ros, per la seva banda, ha negat absolutament totes les acusacions, que considera un acte de revenja per haver apartat Camps de la candidatura municipal. A més, ha afirmat que el cessament de la primera tinent d'alcalde es va precipitar arran del requeriment notarial que va presentar Camps "amenaçant-me de portar-me als tribunals si era destituïda". Ros ha assegurat que, en un primer moment, els membres del grup municipal del PSC li van traslladar que no se sentien representants per Camps i que volien un relleu però que volia mirar de parlar amb ella per replantejar la situació deteriorada, segons l'alcalde, des de fa un any i mig, quan va anunciar que es presentaria de nou a l'alcaldia.

Abans de la roda de premsa, Marta Camps ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que "no hi ha cap motiu objectiu que justifiqui" la seva destitució i que no manté cap baralla personal amb l'alcalde Ros i que pensava defensar la seva honorabilitat. Camps ha explicat també que la destitució "arriba un moment que una pensa que destorba. I per tant, si un destorba des de la regidoria d'Urbanisme algú s'hauria de preguntar per què destorbo quan el que jo demano és netedat, transparència, honestedat al capdavant de les institucions públiques." La fins ara portaveu socialista al consistori lleidatà ha afegit: "Em sembla que això no és cap delicte. Crec que la política ha d'anar per aquí i els ciutadans es mereixen dels polítics una altra manera d'actuar." La tinent d'alcalde destituïda ha dit que creia que la decisió de Ros és una "represàlia" per la seva negativa a renunciar a formar part de les llistes del PSC a les municipals.

Fonts del partit ho emmarquen tot plegat en un àmbit local, tot i que Àngel Ros és actualment el president del PSC.

L'alcalde va destituir aquest dimecres la regidora perquè considerava que hi ha hagut una pèrdua de confiança en l'últim any i mig en Camps, aguditzada per declaracions públiques on ella mateixa reconeixia que havia canviat la seva relació amb ell.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut