Madrid

La primera pel·lícula de ficció rodada en 3D a Europa té empremta catalana

La primera pel·lícula rodada a Europa en 3D té empremta catalana. El director i periodista Jordi Llompart ha afrontat "el gran esforç en tots els nivells" que implica realitzar un projecte com aquest. "Viatge màgic a l'Àfrica" és una faula filosòfica "de nens i per a nens". Llompart, presentador durant anys dels informatius de TV3, reconeix que va veure molt abans del fenomen d'"Avatar" el potencial de la visió estereoscòpica. "Quan vaig proposar aquest projecte em prenien per un tio d'un altre planeta".

Actualitzat
La protagonista de la pel·lícula és la Jana, una nena catalana interpretada per l'Eva Gerretsen. L'Eva viatja a través dels somnis per entendre per què Kabu, un nen africà de la seva mateixa edat, es dedica a robar telèfons mòbils als restaurants. Guiada per la seva imaginació, arribarà al món dels boiximans a l'Àfrica i allà anirà descobrint els misteris de l'existència.

"La pel·lícula té un rerefons filosòfic molt potent" i vol oferir una reflexió a la pregunta "per què és tan complicat viure?", explica Jordi Llompart.

"Viatge màgic a l'Àfrica és "una pel·lícula de i per a nens. Em sorprèn que algunes persones li estiguin criticant justament això", ha reivindicat el periodista. Jordi Llompart va fer aquesta cinta després de passar per l'experiència de perdre la seva filla en un accident a Namíbia.

Verònica Blume, Leonor Watling i Adrià Collado són algunes de les cares del repartiment. El film, que s'estrena aquest divendres, ha comptat amb un pressupost de 10 milions d'euros i està coproduït per TV3.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut