Trànsit

La primera part de l'Operació Sortida d'agost es tanca amb retencions a l'AP-7 i a les vies de costa

El primer dia de l'Operació Sortida per les vacances d'agost ha estat més tranquil·la del previst. Les principals retencions s'han registrat a l'autopista AP-7, que ha acumulat cues de fins a sis quilòmetres a l'altura del Papiol, al Baix Llobregat. Les vies de la costa, la C-31 i la C-32, també han tingut cues, però de pocs quilòmetres. Segons el Servei Català de Trànsit, fins a 650.000 vehicles es mouran per tot Catalunya. D'aquests, 500.000 començaran el viatge a Barcelona o a la seva àrea d'influència. La màxima mobilitat s'ha concentrat fins a les nou del vespre d'aquest divendres, però avui, dissabte, es podria complicar de nou entre les vuit del matí i l'hora de dinar.

Actualitzat

Malgrat que l'Operació Sortida no ha estat gaire complicada, l'autopista AP-7 en sentit Tarragona ha arribat a acumular sis quilòmetres de retencions a l'altura del Papiol aquest divendres. De fet, el tram sud de l'AP-7 ha estat tota la tarda força carregat. Una situació que s'ha complicat a les set de la tarda al peatge del Vendrell arran d'un accident entre un camió i un turisme. La topada ha causat un ferit lleu, i ha provocat aturades en tots dos sentits de la marxa.

Una mica més endavant, a Martorell, hi ha hagut punts d'intensitat amb aturades intermitents tant per anar cap a Barcelona com per anar en sentit sud. Una possible alternativa a aquesta via, l'N-340, també ha anat molt carregada. 

A la Roca del Vallès hi ha hagut fins a quatre quilòmetres d'intensitat amb aturades en sentit nord.

També ha arrossegat algunes retencions la carretera C-18, a l'entrada de Barcelona, mentre que el trànsit ha estat intens al nus de la Trinitat i a totes les rondes de la capital catalana.

Dispositiu especial

Trànsit ha explicat que el dispositiu especial per aquesta operació és de 1.200 mossos d'esquadra, 35 tècnics de Trànsit, una avioneta i un helicòpter. El director del SCT, Rafael Olmos, ja ho va avançar en la presentació dels preparatius per a l'Operació Sortida. Olmos va assegurar que es la màxima mobilitat es concentraria durant les 15.00 fins a les 21.00, i durant aquest dissabte, entre les 08.00 i les 14.00.

A més, per primer cop, qualsevol ciutadà podrà consultar a través del mòbil, en temps real, la situació de la xarxa viària connectant amb alguna de les 44 càmeres distribuïdes per tot el territori, inclosa la Costa Brava, el Baix Llobregat i el Segrià.

Segons les previsions, que s'han confirmat, l'AP-7 ha estat la via més conflictiva, ja que ha estat la més utilitzada pels conductors interns i estrangers. La C-32 i altres vies comarcals i locals d'accés a la costa també han registrat retencions. 

El director del SCT, Rafael Olmos, ha subratllat que, contràriament a la creença generalitzada, a Catalunya les retencions més importants es registren en els caps de setmana del juny i del juliol. "La gran mobilitat a Catalunya no es produeix a l'agost, perquè hi ha un descens del trànsit en els eixos principals", ha explicat Olmos.

La DGT calcula que, a tot l'Estat, durant l'agost, hi haurà uns vuit milions de desplaçaments per carretera.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut