Vielha

La primera gran nevada tenyeix de blanc el Pirineu i obliga a usar cadenes

Les baixes temperatures dels últims dies arreu de Catalunya han sorprès a molts i han obligat a desenterrar les jaquetes més gruixudes. Al Pirineu, però, molts també han hagut de buscar als armaris un altre estri propi de l'hivern: les cadenes. I és que al Pirineu el fred ha arribat acompanyat de nevades intenses, especialment en comarques com la Vall d'Aran o el Pallars Sobirà, on s'han acumulat gruixos de fins a 25 centímetres. Tornen les estampes típiques d'hivern i amb elles els problemes. El port de la Bonaigua ha quedat tallat i es necessiten cadenes per circular en una desena de vies.

Actualitzat
La neu ha fet acte de presència per sobre dels 1.000 metres d'alçària però també en cotes més baixes, això si, amb menor intensitat. A uns i altres llocs s'han pogut tornar a veure paisatges immaculats, guerres de boles i ninots de neu, la cara més amable d'aquest fenomen.

Menys agradable ha estat per a aquells que havien de circular per la carretera C-28, que ha hagut de tallar-se al seu pas per Naut d'Aran, cosa que deixat inhabilitat el port de la Bonaigua. En altres deu carreteres cal circular amb cadenes per la presència de gel i neu a la calçada, com és el cas de la C-38, a l'altura de Camprodon; la C-13, a Sort; la L-510, a Tírvia, o la L-500, al Pont de Suert.
Anar al contingut