Barcelona

La primera fase de l'operació sortida de Setmana Santa afecta només algunes carreteres

La prèvia de la gran operació sortida de Setmana Santa es viu amb certa tranquil·litat als mitjans de transport catalans. La majoria de gent es reserva per la setmana vinent i això es nota, especialment als aeroports. Els tres aeroports catalans registren el nombre de vols habitual en cap de setmana, però amb un increment en la quantitat de viatgers. A la carretera, en canvi, hi ha hagut més retencions. L'AP-7, a l'altura de la Roca del Vallès, i la C-32, a Esplugues, han estat les més afectades.

Actualitzat
Els aeroports catalans mantenen de moment els vols habituals en un cap de setmana, però ja es nota un increment de viatgers. Aquest cap de setmana anticipa els dies de festa de Setmana Santa i ja es poden veure les primeres anades i vingudes de centenars de persones que es traslladen aprofitant els dies de pont que han pogut esgarrapar.

Pel que fa als trens, des de divendres les companyies de transport han reforçat el servei i Renfe, per exemple, ofereix 82.000 places addicionals per aquest període de vacances. Onze mil corresponen a trens AVE entre Madrid i el Camp de Tarragona; 8.000 més, entre Catalunya i l'Eix Mediterrani; 17.000, cap a Andalusia, i 8.000 més, cap a Galícia i el País Basc. La resta, per reforçar els serveis de distància mitjana.

A les carreteres, la circulació ha estat lenta amb algunes retencions a l’àrea de Barcelona. La densitat de vehicles ha estat alta en direcció al nord, especialment a l’AP-7 a l’altura de la Roca del Vallès, i a la C-32, a Esplugues de Llobregat.

La DGT preveu que es produeixin 15,5 milions de desplaçaments de llarg recorregut des d'aquest divendres passat a les tres de la tarda fins al 9 d'abril, en la que serà la primera operació de Setmana Santa amb el carnet per punts.

Cap Verd, un destí de moda

Els catalans que tenen només quatre o cinc dies i volen sortir a l’estranger han escollit les capitals europees tradicionals: París, Roma, Londres o Praga. En canvi, els que surten amb previsió de marxar tota la setmana es dirigeixen a Turquia, Sicília, Tunísia i Nova York. Les agències de viatges avisen que tot no està esgotat i inviten els viatgers d’última hora a comprar algun destí interessant. Un que ara s'ha posat especialment de moda és Cap Verd. Aquest arxipèlag atlàntic ha batut rècords enguany.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut