L'ambulància per a animals domèstics de Vilafranca del Penedès
L'ambulància per a animals domèstics de Vilafranca del Penedès

La primera ambulància per a animals és a Vilafranca del Penedès

L'atenció als animals es fa a un preu molt assequible: tan sols s'ha d'abonar el quilometratge

RedaccióActualitzat

Vilafranca del Penedès té la primera ambulància solidària per a animals domèstics de l'estat espanyol, posada a disposició de veterinaris i particulars. L'ambulància assisteix les 24 hores del dia qualsevol animal que hagi tingut un accident o que necessiti desplaçar-se a un hospital o centre veterinari.

Tot això, a un preu molt assequible: tan sols s'ha d'abonar el quilometratge i, en cas de no poder-s'ho permetre, s'estudia una solució per a cada cas.

Per fora, el vehicle no té cap diferència amb la resta d'ambulàncies però, per dins, hi trobem un equipament pensat sobretot per a gats i gossos.

La prioritat és, doncs, l'assistència de l'animal domèstic, rescatat, abandonat o maltractat per sobre del cost del servei. Així ho ha explicat la Matilde, de Veterinaris Solidaris, el centre pioner d'aquesta iniciativa.

"D'entrada s'atén a l'animal i després avaluem individualment el cas de cada família, la seva situació. Es factura, s'estableix un pla de pagament, etcètera, però l'animal és atès."

Fins a 20 animals del Penedès i d'altres poblacions com Sitges, Terrassa, Sabadell o Barcelona han fet servir l'ambulància en menys d'un mes. Iguanes, tortugues i porcs vietnamites són alguns dels animals que s'han atès, a banda dels casos amb gossos i gats, que són majoritaris.

Vist l'èxit del servei, Veterinaris Solidaris preveu ampliar la flota aviat amb dues ambulàncies més.

Anar al contingut