Imatge d'arxiu de l'Ibex-35
Imatge d'arxiu de l'Ibex-35
Madrid

La prima de risc s'enfila als 358 punts i l'Ibex cau amb l'anunci d'avançament electoral

La prima de risc espanyola s'ha enfilat aquest divendres fins als 358 punts bàsics en una jornada marcada per l'anunci de l'avançament electoral i l'amenaça de Moody's de revisar la solvència del deute espanyol. Els mercats han reaccionat a aquestes notícies de la jornada. L'Ibex-35 ha tancat la sessió amb una lleugera caiguda del 0,27% però que suposa una caiguda acumulada de l'agost de gairebé el 7%.

Actualitzat
La prima de risc espanyola, és a dir, la diferència d'interessos amb el bo alemany, s'ha situat aquest divendres en els 358 punts. La xifra és la segona més alta des que es va crear l'euro en una jornada marcada per l'anunci de Zapatero que avançarà les eleccions i l'amenaça de Moody's de revisar la solvència del deute espanyol.

Aquests dos esdeveniments han marcat la situació de la prima de risc espanyola i la jornada als parquets que també miren de reüll a Washington, on republicans i demòcrates no es posen d'acord per elevar el sostre d'endeutament a quatre dies de la data límit perquè el Tresor hagi de declarar suspensió de pagaments.

L'Ibex-35 ha cedit un lleuger 0,27% i ha tancat la sessió en els 9.630 punts. La caiguda acumulada el mes de juliol, però, és de gairebé el 7%, el retrocés mensual més gran després del novembre del 2010, quan l'Ibex va caure un 14,2%.


Anar al contingut