Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid.
Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid.
Barcelona

La prima de risc puja fins als 430 punts i la rendibilitat dels bons a deu anys frega el 6%

Després de baixar per sota dels 400 punts, gràcies al pla del BCE per comprar bons dels països amb dificultats financeres, la setmana ha començat amb un nou repunt de la prima de risc i del bo a deu anys, que frega el 6%. En canvi, l'Ibex-35 ha tancat pràcticament pla i manté els 8.100 punts.

RedaccióActualitzat
La prima de risc s'ha tornat a enfilar aquest dilluns fins als 430 punts, cosa que ha suposat un canvi de tendència després d'uns dies de relaxament, en què havia quedat al voltants dels 400. La setmana passada fins i tot va quedar per sota d'aquesta cota, un cop el president del BCE, Mario Draghi, va anunciar la compra il·limitada de bons dels països amb dificultats financeres.

En paral·lel amb la prima de risc, també ha repuntat la rendibilitat del bo espanyol a deu anys, que s'ha situat al 5,97%.

La borsa espanyola ha estat menys sensible al càstig dels inversors i ha tancat plana en una sessió de recollida de beneficis. L'Ibex-35 ha baixat un impercetible 0,08% i es manté per sobre els 8.100 punts, concretament en els 8.148.
Anar al contingut