Roma

La prima de risc italiana supera l'espanyola per primer cop des de l'inici de la crisi del deute

L'endemà d'una jornada en què tant Itàlia com Espanya van patir els atacs dels mercats, aquests països han tornat a registrar rècords pel que fa a les seves primes de risc. Poc abans de l'obertura de les borses, la prima de risc espanyola s'ha enfilat com mai fins ara, fins a superar els 415 punts, mentre que la italiana ha arribat als 406 punts bàsics. No obstant, els mercats ara estan castigant més Itàlia que Espanya aquest divendres. Així, mentre el rendiment dels bons italians s'ha situat en el 6,23%, el d'Espanya ha baixat al 6,18%. Per això, tant la prima de risc com els bons italians han superat els espanyols per primer cop des de l'abril del 2010.

Actualitzat
El descens de la prima de risc italiana s'ha produït després que el ministre de Treball anunciés que la setmana vinent celebrarà una reunió per estudiar mesures que ajudin a estimular l'economia.

El parquet milanès, que ha obert a la baixa, amb el seu índex FTSE MIB cedint un 3,71%, aconseguia remuntar les pèrdues i a les 10.30 hores cedia únicament un 0,58% i assolia els 16.034,26 punts, després d'haver readmès la cotització d'onze empreses suspeses aquest matí.

Anar al contingut