Bitllets de 10 i 50 euros.
La prima de risc d'Espanya ha caigut al seu nivell més baix des de fa dos anys.
Madrid

La prima de risc espanyola cau fins als 268 punts, el seu nivell més baix des de fa dos anys

El rendiment de bo espanyol ha caigut fins al 4,493%, el seu nivell més baix també des de principis de juny, mentre que l'interès del bo alemany, el de referència a Europa, pujava un 1,73%. En un any, la prima de risc s'ha reduït a la meitat. Precisament, el 13 d'agost del 2012 se situava en 543 punts bàsics.

RedaccióActualitzat
La prima de risc oferta als inversors pels bons espanyols a deu anys en relació amb els seus homòlegs alemanys ha tancat la sessió d'aquest dimarts en 268 punts bàsics, el seu nivell més baix des del 16 d'agost de 2011, quan va tancar en 266. El rendiment de bo espanyol ha caigut fins al 4,493%, mentre que l'interès del bo alemany, el de referència a Europa, pujava un 1,73%.

Aquest descens és per les compres de deute del mercat secundari així com per subhastes de deute fetes aquest dilluns a Europa, sobretot a Itàlia. La prima de risc a Espanya se situa a 26 del d'Itàlia, on baixa 242 punts. A Portugal també baixa, però se situa als 462 punts, mentre que a Grècia ha pujat fins als 766 punts.

En un any, la prima de risc s'ha reduït a la meitat. Precisament, el 13 d'agost de 2012 se situava en 543 punts bàsics, després d'haver arribat a finals de juliol d'aquell any a un màxim històric de 638 punts al seu tancament.

Després de dues setmanes sense emetre deute, el Tresor Públic reprèn les subhastes la setmana que ve amb una emissió de lletres a sis i dotze mesos.
Anar al contingut