Pride Parade Barcelona.
Pride Parade Barcelona.
Barcelona

La Pride Barcelona 2014 acollirà unes 250.000 persones que es gastaran uns 20 milions d'euros

Més de 250.000 persones viatjaran a Barcelona per participar en la sisena edició de la Pride Barcelona 2014, que converteix la capital catalana durant una setmana en el centre mundial dels drets de l'orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual

RedaccióActualitzat

Més de 250.000 persones viatjaran a Barcelona per participar en la sisena edició de la Pride Barcelona 2014, que converteix la capital catalana durant una setmana en el centre mundial dels drets de l'orgull lèsbic, gai, bisexual i transsexual.

Es calcula que durant aquests dies els participants a les diferents activitats aportaran uns 20 milions d'euros a la ciutat en diferents conceptes.

La setmana tindrà una programació atapeïda d'actes culturals, esportius de debat i d'oci. Actuacions d'artistes internacionals de renom com Whigfiel o Lolita Jolie i més de 100 activitats per a tots els públics componen el programa d'actes per commemorar i reivindicar l'Orgull LGBT. Entre les activitats més divertides destaquen la tradicional Carrera de Talons, la Pride BCN Drag Race i la Festa de l'Escuma.

La Pride Parade, el nucli de la festa

El programa culminarà amb la Pride Parade, que es farà el dissabte dia 28, i que tindrà el centre neuràlgic a l'avinguda Maria Cristina. Allà s'ubicarà el "Village" amb 40 entitats i empreses del sector on es faran activitats esportives i també albergarà una zona per a infants, el Pride Kids. Però l'inici de la Pride Parade serà al Parc dels Tres Xemeneies i recorrerà el Paral·lel fins a la plaça Espanya, on es llegirà el manifest reivindicatiu.

30 associacions participen en l'organització d'aquests esdeveniments que fan que Barcelona es converteixi en la concentració festiva LGBT més important del Mediterrani, al davant de Marsella i Tel Aviv.

Resultats econòmics

Segons Joan Igual, coordinador de la Pride Barcelona, aquesta festa reivindicativa dels drets d'aquets col·lectius té, a més, un factor econòmic important i una diversificació de turisme per a la ciutat. Segons Igual, gràcies a la Pride es generen 2.000 llocs de treball i es facturen 450 milions d'euros anuals. A més, segons els organitzadors, uns 500.000 turistes LGBT van visitar la capital catalana i van deixar un benefici de 480 milions d'euros.

Alguns altres eixos comercials de la ciutat ja s'han interessat per la jornada i s'han posat en contacte amb l'organització per fer activitats específiques.

Per aprofitar aquesta afluència de persones, el diumenge dia 29 l'Ajuntament de la ciutat permetrà obrir els comerços tot el dia, després que en l'edició de 2013 es va generar un volum de negoci de 18 milions d'euros només amb el turisme estranger, segons han destacat els organitzadors.

Anar al contingut