Recull d'informacions sobre l'empresonament dels consellers a la premsa internacional
Recull d'informacions sobre l'empresonament dels consellers a la premsa internacional

La presó per als consellers cessats, a la premsa internacional

La notícia ha encapçalat les edicions digitals de mitjans de comunicació internacionals

Actualitzat

L'empresonament de part del govern de la Generalitat considerat cessat per l'executiu espanyols s'ha situat entre els titulars més destacats a les edicions digitals d'alguns mitjans de comunicació internacional.

La BBC ha titulat "Vuit consellers catalans cessats empresonats per la justícia espanyola arran del pols per la independència"

 

 

El també britànic "The Guardian" també ha obert l'edició amb la notícia, i destaca que Carles Puigdemont i quatre consellers s'han quedat a Bèlgica.

En una notícia menys destacada, "The Independent" afirma que Espanya corre el risc de provocar més agitació amb aquest empresonament.

"Le Monde" situa la notícia una mica més avall a la portada i l'encapçala amb l'ordre de detenció de la fiscalia contra Puigdemont.

Deutsche Welle titula que Puigdemont opina mentre empresonen els consellers. També publica un article molt crític amb el fet que Puigdemont sigui a Bèlgica.

El "Corriere della Sera" recull en primera línia tant l'empresonament com les concentracions de protesta.

 

La CNN deixa la notícia en un lloc menys destacat i es fa ressò de la denúncia de Puigdemont que els han empresonat per les seves idees.

La informació costa més de trobar a la pàgina del "The New York Times". L'article explica que la decisió arriba menys d'una setmana després de la declaració i que hi ha risc d'una crisi diplomàtica entre Espanya i Bèlgica.

Al Jazeera, on al vespre la informació ocupava el segon lloc de portada, recull tota mena de reaccions, des de la CUP fins a l'expresident Montilla.

Menys destacada, la notícia apareix a "Russia Today", que titula que nou polítics van a la presó mentre el fiscal demana detenir Puigdemont.

L'argentí "Clarín" destaca que "la crisi escala" i la gent surt al carrer contra l'empresonament.

El titular del "Jerusalem Post" és contundent: "Suïcidi polític a Catalunya".

El "Journal de Montréal" obre edició amb la notícia i explica que Puigdemont ha exigit l'alliberament dels empresonats.

 

 

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut