Presó d'Andorra (Google Street View)
Andorra

La presó d'Andorra amplia el mòdul de dones per evitar que travessin el d'homes

El penal també disposarà aviat de dues sales per a vis-a-vis íntims, tal com demanaven reclusos i organismes internacionals

RedaccióActualitzat

La presó d'Andorra ha ampliat el mòdul de dones, que fins ara s'havien de barrejar de vegades amb els homes reclusos. Per determinades activitats havien de sortir del seu mòdul i travessar els espais masculins, una situació incòmoda per a recluses i funcionaris.

El mòdul, de 65 metres quadrats, s'ha ampliat amb l'espai d'una de les dues cel·les d'aïllament femení, que no s'utilitzen gairebé mai. S'hi ha construït un gimnàs, una aula i tres locutoris. Francesc Tarroch, director de Serveis Penitenciaris, ha explicat a Catalunya Ràdio l'objectiu de la mesura:

"L'objectiu que es busca és que hi hagi una separació d'homes i dones que ja hi era però així ens evitem qualsvol tipus de problema. Els desplaçaments d'elles també seran mínims perquè ho tenen tot a dins del modul."

A més, el centre, l'única presó andorrana, ja es prepara per obrir dues sales de vis-a-vis íntim. Des que es va construir la presó de la Comella no disposava d'aquest servei, reivindicat per interns i diversos organismes internacionals:

"Tenim que pensar que si una persona porta dos anys tancada i veu la família... no és suficient. No sé la demanda d'ús que hi haurà d'aquestes habitacions, però s'ha de complir la norma que hi ha dins la llei".

Seran dues habitacions insonoritzades amb lavabo individual que estaran enllestides el mes d'abril. La presó andorrana de la Comella, als afores de la capital, té una ocupació d'uns 40 reclusos i hi treballen 56 agents penitenciaris.

Anar al contingut