Carme Forcadell i Anna Simó declaren durant uns 20 minuts davant el TSJC

Totes dues només han respost als seus advocats

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la mesa, Anna Simó, han comparegut aquest dilluns davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que les investiga per haver permès votar la resolució sobre el referèndum. Se les acusa dels delictes de desobediència i prevaricació.

Les declaracions han durant uns 20 minuts davant la magistrada Maria Eugènia Alegret i només han respost als seus advocats.

A la sortida han rebut nombroses mostres de suport:

Òmnium i l'Assemblea Nacional han anunciat, des del passeig Lluís Companys, "l'obertura d'una caixa de solidaritat que es destinarà a recollir diners per donar suport a les sancions contra la llibertat d'expressió."

Trobada al Parlament

Juntament amb els quatre membres de la mesa del Parlament investigats, a un quart de nou s'han trobat amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al despatx que té a la cambra catalana.

 

Una comitiva amb diputats de Junts pel Sí, la CUP i Catalunya Sí que es Pot ha sortit del Parlament cap al passeig de Lluís Companys, on hi ha la seu del TSJC.

La comitiva, encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha arribat al passeig Lluís Companys i ha desplegat la paraula "democràcia" mentre cantaven "Els segadors", entre aplaudiments i cris d'independència. Prop d'un miler de persones han acompanyat Carme Forcadell i Anna Simó davant les portes del TSJC.

 

Aquesta comitiva ja es va fer quan Forcadell va anar a declarar davant el Tribunal Superior al desembre, en aquell cas, per haver permès la votació de les conclusions de la comissió del Procés Constituent.

Minuts abans de les 9 del matí, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la mesa, Anna Simó, han entrat al TSJC amb els crits de suport de la gent que les acompanya a l'exterior.

Concentració de les entitats sobiranistes

Les entitats sobiranistes han convocat a dos quarts de nou una concentració davant la seu del Tribunal Superior i a les xarxes amb l'etiqueta "Love democracy".

 

Es repeteixen, així, les mostres de suport que hi va haver quan l'expresident Artur Mas, l'exvicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau van anar a declarar pel 9N.

Forcadell i Simó defensen la inviolabilitat

La presidenta del Parlament ja ha avançat que demanarà l'arxivament de la causa al·legant la inviolabilitat parlamentària.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut