Xelo Huertas presidint el Parlament Balear (EFE)t aquest matí el Parlament Balear (EFE)
Xelo Huertas presidint el Parlament Balear (EFE)
Palma

La presidenta del Parlament balear portarà Podem als tribunals després que l'han apartat

Xelo Huertas, suspesa de militància des d'aquest dilluns, presideix avui un nou ple de la cambra

RedaccióActualitzat

La presidenta del Parlament de les Balears, Xelo Huertas, pensa portar Podem als tribunals per les acusacions de tracte de favor a un company de partit. Huertas, que des d'aquest dilluns està suspesa de militància, presideix aquest matí un nou ple de la cambra. No accepta dimitir del càrrec i, a més, contraataca anunciant querelles i demandes contra diversos càrrecs de Podem a les Illes.

"No diré res, no faré cap declaració fins que el meu advocat no em digui el que he de fer i com ho he de fer. Ja us puc dir que això es decidirà als tribunals."

Xelo Huertas està molt molesta per la manera com Podem està portant aquest conflicte. Ha criticat que fins aquest dilluns al vespre no va rebre l'expedient sancionador que li havien obert. L'encara presidenta del Parlament balear nega que hagués volgut beneficiar un company seu de partit pressionant el govern de les Illes perquè li renovessin un conveni. Manté que aquestes acusacions són producte d'enveges a Podem per la visibilitat, diu, que li dóna el càrrec.

Aquest dilluns, la formació de Pablo Iglesias va expedientar Huertas i també la diputada Montserrat Seijas i el secretari d'Acció Institucional a les Balears, Daniel Bachiller. El secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, va anunciar la suspensió cautelar de militància de tots tres. Echenique va dir que aquesta suspensió té a veure amb la firma d'un conveni entre el Govern Balear i un laboratori científic que dirigeix Daniel Bachiller.

Anar al contingut