Saragossa

La presidenta d'Aragó reclama un altre cop a Catalunya les obres d'art sacre de la Franja

La presidenta aragonesa, Luisa Fernanda Rudi, ha tornat a reclamar el trasllat de les obres d'art sacre de la Franja de Ponent a l'Aragó i ha afirmat que "totes les sentències ratifiquen que els béns són propietat de les parròquies aragoneses". La popular Rudi, que encapçala el govern de la comunitat des del 13 de juliol, no ha descartat demanar informes jurídics propis per decidir com poden emprendre la "petició de l'execució de la sentència".

Actualitzat
Les obres de la Franja enfronten el bisbat de Lleida amb el de Barbastre-Montsó des de fa uns 15 anys. Mentre que la diòcesi catalana va renunciar l'any passat a guanyar el procés civil argumentat que acaten les decisions eclesiàstiques, que donen la raó a l'Aragó, la Generalitat sempre hi ha estat contrària, al·legant raons històriques.

En aquesta ocasió, Rudi ha enviat una carta al president de la Generalitat, Artur Mas, per demanar-li una reunió i decidir el futur de les 112 obres que, segons la seva opinió, "han de tornar" a l'Aragó.

A més, la presidenta ha anunciat que també ha enviat una missiva al nunci apostòlic a Espanya, Renzo Fratini, per escoltar la seva opinió com a representant del Vaticà a l'Estat i, a partir d'aquí, actuar.
Anar al contingut