Teheran

La presidència de la Unió Europea protesta contra els judicis polítics a l'Iran

La presidència sueca de la Unió Europea carrega contra la segona tanda de judicis a l'Iran a un centenar de reformistes detinguts arran de les protestes pel resultat de les eleccions. Entre els que s'asseuen al banc dels acusats, hi ha polítics destacats i una estudiant francesa que va participar en les manifestacions. També hi ha dos treballadors locals de les ambaixades britànica i francesa, que haurien reconegut haver ajudat als qui qüestionaven la victòria del president Ahmadinejad.

Actualitzat
Londres, París i els reformistes qualifiquen aquest judici de farsa i neguen la versió oficial de l'Iran, segons la qual les protestes van ser instigades des de l'estranger.

De fet, el ministre d'Afers Estrangers britànic, David Miliband, ja ha dit que el judici és una provocació, i França reclama l'alliberament immediat dels detinguts. A part d'ells, al banc dels acusats s'hi asseuen un centenar de persones més que s'enfronten a penes de presó o fins i tot a la pena de mort, si els declaren culpables de traïció al règim.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut