Entrant al metro aquest matí
Entrant al metro aquest matí
Barcelona

La presència de persones a la via interromp mitja hora les línies 9 i 10 del metro

La nova vaga ha tornat a provocar aglomeracions a les andanes a l'aturada del matí enmig de la indignació dels usuaris

RedaccióActualitzat

A banda de les incidències habituals per la vaga, aquest dilluns al matí han estat aturades les línies automàtiques del Barcelonès Nord per la presència de gent a les vies. Hi ha hagut una interrupció parcial del servei entre tres quarts de vuit i un quart de nou a les línies 9 Nord, de Sagrera a Santa Coloma de Gramenet, i la 10, de Sagrera a Badalona, perquè hi havia unes persones a la via entre Bon Pastor i Llefià, que finalment han fugit.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha activat el protocol per revisar els túnels i comprovar que no hi havia ningú en els trams per on passen els combois. Un cop s'ha comprovat que aquestes persones ja no es trobaven en els túnels, el servei en aquestes línies ha quedat normalitzat.

Les andanes s'han tornat a omplir enmig de la indignació dels usuaris. TMB ha hagut de regular l'afluència de passatgers a les estacions de Sagrada Família i Sagrera, que enllacen la Línia 5 amb les línies 2 i 1, i on habitualment hi ha una gran concentració d'usuaris en aquest període del matí.

Després de la vaga entre les 7 i les 9, s'han repetit les aturades de la tarda –de 4 a 6– i del vespre –de 20.30 a 22.30–. Aquest ha estat el quart dilluns de vaga. Fa un any i mig que empresa i sindicats negocien i ja han fet 70 reunions, però no han arribat a cap acord.

 

 

Cada dia de vaga hi ha unes 250.000 validacions menys d'usuaris que modifiquen el seu hàbit de desplaçament.

També en aquesta ocasió, TMB havia insistit que els serveis mínims eren insuficients per absorbir la demanda normal en les franges horàries afectades, sobretot en les hores punta de matí i tarda. Per això, ha recomanat als ciutadans evitar agafar el metro, buscar transports alternatius i planificar els desplaçaments.

Aquesta setmana, sindicats i empresaris han acostat posicions en qüestions socials, però mantenen la discrepància sobre l'ampliació de la plantilla. Entre els obstacles principals per a un acord, hi ha les externalitzacions de serveis i la resistència de la direcció a ampliar la plantilla.

 

Anar al contingut