Pequín

La presa xinesa de les Tres Gorges, al límit de la seva capacitat

La presa de les Tres Gorges, la més gran del món, està al límit de la seva capacitat a causa de les pluges caigudes a la Xina. La infraestructura suporta ara la pressió més gran a què s'ha sotmès fins ara, 70.000 metres cúbics per segon, uns nivells que no es registraven al riu Iang-Tsé des de fa 20 anys, i que ha obligat, per exemple, a tancar les rescloses de navegació. Construïda, entre altres motius, per evitar inundacions, la presa no les ha evitat ni en alguns dels seus afluents, ni en trams anteriors, com 600 quilòmetres a l'oest, especialment a l'àrea de Chongqing, una de les més poblades del planeta.

Actualitzat
Els equips de rescat ja han evacuat sis milions de persones de ciutats com Guangan, que ha quedat submergida. Les inundacions i esllavissades també han afectat la província de Shaanxi, i a tot el país hi ha desenes de morts i desapareguts.

Només a l'oest del país, han mort més de 150 persones. Segons fonts provincials, en una setmana han mort com a mínim 37 persones i un centenar estan desaparegudes per les esllavissades a tres ciutats de Shaanxi. L'últim despreniment de terra ha passat la matinada de dimarts a la localitat de Xujiaping i ha sepultat 13 persones. 

Segons dades del govern xinès, el riu Han ha arribat al nivell més alt en 50 anys i ha obligat a evacuar milers de persones. També ha viscut una crescuda espectacular el Iang-Tsé, el riu més llarg de la Xina, que ha arribat al nivell del 1998. Aleshores, les inundacions van provocar la mort de 4.150 persones i van obligar a desallotjar 18 milions de ciutadans. 

Les inundacions coincideixen amb l'inici de la temporada de tifons, que, com cada any, ha afectat províncies del sud del país com Zhejiang o Fujian.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut