Imatge d'arxiu del mes de març del pres polític Guillermo Fariñas (Foto: EFE)
Guillermo Fariñas en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
L'Havana

La premsa oficial cubana confirma que l'estat de salut de Guillermo Fariñas és crític

El règim cubà ha començat a preparar l'opinió pública per la possible mort del dissident Guillermo Fariñas, que fa quatre mesos que fa vaga de fam. La premsa oficial cubana ha confirmat que es troba en estat crític i que la seva vida corre perill. En una inusual entrevista al metge que l'està tractant, s'adverteix que Fariñas podria tenir una trombosi en qualsevol moment i que el pacient té un perill potencial de mort. L'article ignora els motius del dejuni de l'opositor, que fa 130 dies que està en vaga de fam per demanar l'alliberament d'una vintena de presos malalts.

Actualitzat
La salut del pres ha empitjorat molt en els últims dies, i el diari oficial del govern, el "Granma", ha publicat una entrevista amb el seu metge. Diu que Fariñas té un coàgul a la vena del coll i que això li pot provocar complicacions letals. Segons el metge, el quadre que presenta el dissident és habitual en les persones que reben alimentació forçosa. La seva dona assegura que té febre i que el coàgul al coll no el deixa parlar.

El president xilè, Sebastián Piñera, ha anunciat que farà gestions davant del règim cubà per aconseguir la llibertat de Fariñas. Serà l'enèsim intent de la comunitat internacional per relaxar la política penitenciària del règim cubà.

Fariñas, periodista dissident, fa la vaga de fam per exigir l'excarceració de presos polítics. El règim només s'ha avingut a atendre als hospitals els que es trobin malament, i a traslladar-ne uns quants a les presons més pròximes a casa seva.
Anar al contingut