L'Havana

La premsa cubana difon noves imatges de Fidel Castro arran de la visita del president xinès a l'illa

La visita del president xinès, Hu Jintao, a Cuba ha permès veure una altra vegada Fidel Castro. Ha estat a través de dues fotografies distribuïdes per la televisió cubana, i fetes durant la trobada mantinguda pels dos mandataris. Les imatges mostren un Fidel envellit i, com és habitual des que es va posar malalt, vestit amb xandall. La visita de Hu Jintao ha tingut com a objectiu enfortir els llaços entre tots dos països. Una mostra n'ha estat l'ajornament del pagament d'un deute equivalent a sis milions d'euros, que Cuba devia a la Xina.

Actualitzat
El líder cubà Fidel Castro i el seu germà Raúl, actual governant de l'illa, han mantingut una "fraternal trobada" a l'Havana, amb el president de la Xina, Hu Jintao, segons un comunicat oficial que s'ha difós, que recalca que el diàleg sostingut entre els líders és una mostra "dels llaços amistosos que uneixen els pobles, governs i partits comunistes dels dos països".

La bona sintonia entre els dos països comunistes s'ha copsat en acabar una trobada amb joves xinesos que estudien espanyol a l'illa cubana. Raúl Castro l'ha clausurat cantant una cançó tradicional xinesa que havia après de jove. En la seva segona visita oficial a l'illa, Hu Jintao ha estat rebut amb l'"honoris" de forces militars d'aire, mar i terra en una cerimònia militar.

Durant la trobada mantinguda entre Hu Jintao i Fidel Castro, tots dos han coincidit en l'anàlisi de la complexa situació internacional, en la importància que té aquesta visita i els acords que seran rubricats entre Cuba i la Xina, segons informen mitjans cubans. L'últim mandatari que havia visitat Castro va ser el president brasiler, Luiz Inácio "Lula" da Silva, amb qui es va reunir el 31 d'octubre durant gairebé dues hores, tot i que no hi va haver fotografies d'aquesta trobada.
Anar al contingut