Elena Carreras fent el pregó de la festa major de Gràcia (ACN)
Elena Carreras fent el pregó de la festa major de Gràcia (ACN)
Barcelona

La pregonera de les festes de Gràcia demana que les dones "es facin valer"

Elena Carreras, cap de Ginecologia del Vall d'Hebron, fa un discurs marcadament feminista

Actualitzat

Aquest dimarts al vespre han començat les festes del barri de Gràcia de Barcelona amb el tradicional pregó. La festa vol recuperar la normalitat que l'any passat van trencar els atemptats.

21 carrers engalanats, que competiran per ser els més ben guarnits, acolliran l'edició número 201 d'aquestes festes, que han començat amb el tradicional pregó.

Elena Carreras, cap de Ginecologia del Vall d'Hebron i vinculada a l'associació de veïns del barri a finals dels 70, ha fet un discurs de marcat to feminista i ha demanat a les dones que no s'infravalorin.

"Cal que les dones deixem d'autoagredir-nos. Com també cal que aprenguem a acceptar l'agraïment i el reconeixement. Tendim a infravalorar els nostres èxits, especialment els professionals. Si guanyem un càrrec, diem que ens han donat la plaça. Si aconseguim una beca, diem que hem tingut sort. Si les pacients ens agraeixen l'atenció rebuda, diem que és la nostra feina. Ja n'hi ha prou! Noies! Ens hem de fer valer!"

Carreras també ha recordat els polítics presos i els que han marxat fora de Catalunya.

La festa major de Gràcia arrencarà aquest dimecres amb un programa que inclou més d'un miler d'activitats tan culturals com musicals i gastronòmiques.

Anar al contingut