La posició d'Espanya

Un cop proclamada la independència de Kosovo, arriba el moment de rebre els reconeixements diplomàtics de la comunitat internacional. En aquest sentit, el govern espanyol ja ha avançat que <a href="/noticia/256456/politica/PSOE-i-PP-dacord-a-no-reconeixer-independencies-unilaterals">no reconeixerà el nou estat ni hi establirà relacions diplomàtiques </a>com a mínim "a curt i mitjà termini".
La posició d'Espanya
Madrid

La posició d'Espanya

Un cop proclamada la independència de Kosovo, arriba el moment de rebre els reconeixements diplomàtics de la comunitat internacional. En aquest sentit, el govern espanyol ja ha avançat que no reconeixerà el nou estat ni hi establirà relacions diplomàtiques com a mínim "a curt i mitjà termini".
Actualitzat
L'executiu espanyol considera que la declaració unilateral d'independència està mancada de "base jurídica internacional". De fet, fonts diplomàtiques espanyoles han qualificat de "sui generis" la independència de la fins ara província sèrbia.

Tant és així que Kosovo no entrarà a les Nacions Unides, no tindrà exèrcit -les úniques tropes seran les de l'OTAN- i els seus policies i jutges els aportarà la Unió Europea.

A més, el govern espanyol s'ha esforçat a insistir que no hi ha paral·lelismes possibles entre Kosovo i el País Basc o Catalunya, ja que Espanya és "un vell país amb molts segles d'història al darrere" i que, a més, "és dins de la UE".