El pas a nivell amb l'autocar al fons
El pas a nivell amb l'autocar al fons

La posició de les barreres centra les investigacions en l'accident de Millars

Diversos testimonis diuen que estaven abaixades, però la conductora afirma que estaven aixecades

RedaccióActualitzat

Les autoritats demanen prudència mentre segueixen les investigacions per establir les causes de l'accident que hi va haver dijous a Millars, al Rosselló, que va provovar la mort de cinc nens que anaven en un autocar escolar.

L'autocar portava 23 alumnes d'una escola de Millars i va ser envestit per un tren que circulava a 75 quilòmetres per hora, dintre dels límits establerts.

El dubte és si les barreres del pas a nivell estaven abaixades o no. Segons el fiscal de Marsella especialitzat en grans accidents, Xavier Tarabeux, diversos testimonis han manifestat que les barreres estaven tancades.

En canvi, la conductora de l'autocar, ingressada a l'hospital, afirma el contrari, segons ha manifestat el gerent de l'empresa de transports, Christian Faur. La dona, de 48 anys, també ha dit que el llum vermell intermitent estava apagat. Les afirmacions les ha transmès el seu superior perquè no ha pogut ser interrogada pels investigadors.

La prova d'alcoholèmia va donar negatiu tant en el cas de la conductora de l'autocar com en el del conductor del tren.

No és la primera vegada que hi ha accidents mortals en pasos a nivell a la Catalunya Nord. Després d'un estudi que abastava des de Perpinyà fins a la Tor de Querol, se'n van tancar tres. La companyia ferroviària francesa ha confirmat que el pas a nivell està ben equipat i no és a la llista dels passos perillosos.

A banda de les investigacions i l'evolució dels ferits, la prioritat és garantir el suport psicològic als familiars i als alumnes del centre escolar de Millars d'on va sortir l'autocar.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut