El matí de Catalunya Ràdio

La portada d'"El matí de Catalunya Ràdio"

Actualitzat
Bon dia, són les vuit i aquest és "El matí de Catalunya Ràdio".

Ahir el Tribunal Suprem va dictar tres sentències a instàncies de tres pares de nens escolaritzats a Catalunya que actuaven sota el paraigua de la mal anomenada convivència cívica catalana.

I és que tenen una fixació amb nosaltres. El Tribunal Suprem, que només pot regular el funcionament i l'aplicació de les lleis, però no crear-les, va anar més enllà en les seves consideracions i, agafant-se a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut, va posar la immersió lingüística en el punt de mira.

No l'ha pogut tombar, és veritat, però l'ha tornat a posar en dubte, i ha deixat oberta una porta diabòlica perquè plataformes o particulars facin saltar pels aires un model d'èxit que té el suport del gruix de la ciutadania. Obren una porta diabòlica perquè qui vulgui creï un problema allà on no hi és.

Si ahir dèiem que les coses que més vertebren l'estat espanyol són la loteria de nadal i la Lliga de futbol, deixant el castellà fora de dubte, a Catalunya, el que més ens vertebra és la immersió lingüística, i ara també se la volen carregar.

Diu el Tribunal que "reduir el castellà a una matèria docent més i privar-lo de la seva condició de llengua vehicular juntament amb el català, com ha declarat el TC, donaria lloc a la inconstitucionalitat de l'Estatut i de les normes de desenvolupament en matèria d'ensenyament".

El Tribunal Constitucional en la seva sentència contra l'Estatut va obrir el portal amb allò que si el català és llengua vehicular, el castellà ha de gaudir d'idèntic dret, i el Suprem obre la porta del pis demanant a la Generalitat proporcions entre les dues llengües. I demana l'adaptació del sistema d'ensenyament, i que les comunicacions amb els pares, circulars o qualsevol documentació del centre siguin en castellà.

Aquests senyors estan creant jurisprudència des de la irresponsabilitat. De què parlen?

O és que el model no funciona? O és que els nens no acaben aprenent correctament el castellà?

Senyors del Tribunal Suprem, el recent informe PISA evidencia que els estudiants de Catalunya tenen un nivell superior de coneixement i domini de les llengües que els de la resta de l'Estat, com deia ahir Teresa Casals, de la Plataforma per la Llengua.

El català és el senyal de la nostra identitat, és la nostra llengua i és una riquesa més per a l'estat espanyol, que en comptes de cuidar-la, cada dia que passa li dóna cops i la maltracta.

Senyors, fugin de la mirada curta, del que diuen els pares de dos o tres nens a tot Catalunya. Alcin la vista i adonint-se que el model funciona, que la llengua no és un problema, i que si n'hi ha una que perilla, sense cap dubte, aquesta és el català.

Benvinguts a casa vostra.
Anar al contingut